Medewerkers

Guus Blokland (Dierenarts)
Guus is dierenarts sinds 1993. In 1995 heeft hij de praktijk overgenomen en deze in de loop der tijd ontwikkeld tot een moderne kliniek. Aanvankelijk wilde hij de opleiding tot oogheelkundig specialist gaan doen maar het zelfstandig ondernemerschap lag meer voor de hand. Hij heeft een hang naar uitsteken boven de rest en heeft zodoende zijn kennisgebied uitgebreid naar een keur aan bijzondere diersoorten.

Zo zijn er bijzondere vaardigheden ontstaan in de behandeling van vogels door een jarenlange betrokkenheid bij Vogelopvang Utrecht en is er veel ervaring opgedaan met de behandeling van grote katachtige roofdieren en reptielen bij Stichting Pantera in Nijeberkoop en bij stichting Leeuw op landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna.

Guus is een oplossingsgerichte denker waarbij het welzijn van het dier bovenaan staat. Zijn inzichten hierin zijn heel specifiek en de overwegingen verbonden aan een behandeling altijd heel duidelijk en recht door zee.

Hij heeft een grote affiniteit met techniek en is een bijzonder handvaardig persoon. Hierdoor is hij een breed georiënteerd chirurg en opereert net zo makkelijk een kanarie van 50 gram als een Siberische tijger van 200 kg.

Anja Bosschieter (Dierenarts)
Anja werkt sinds 2002 in de kliniek. Guus en Anja hebben het laatste deel van de studie gezamenlijk doorlopen en zijn ook gelijktijdig afgestudeerd aan de faculteit der diergeneeskunde in Utrecht, met als differentiatierichting gezelschapsdieren.

Anja werkt één of twee dagen in de week in de kliniek en is verder werkzaam bij een groot aantal praktijken in het land waar ze regelmatig optreedt als waarnemend dierenarts.

Josephine Mazairac (Paraveterinair)
Toen Josephine in 2017 bij ons stage wilde lopen hadden we aanvankelijk geen plaats voor haar. Gelukkig solliciteerde ze voor een volgende periode nog een keer. En toen hebben we haar niet meer laten gaan. Nog voor ze afstudeerde had ze haar vaste baan.
Josephine heeft een enorme affiniteit met dieren en weet met een natuurlijke vanzelfsprekendheid de patiënten in de opname op hun gemak te stellen.
Maar vooral haar kwaliteiten op het gebied van ICT worden door iedereen in het team bijzonder gewaardeerd.

(P.s. haarkleur kan in het echt variëren)

Iris van Wieren (Paraveterinair)

Iris is in 2023 bij ons stage komen lopen in een tijd waarin wij hard op zoek waren naar een nieuwe Paraveterinair. Op haar 2e stagedag vroeg zij al of ze ook kon solliciteren en al snel hebben wij haar aangenomen. 

Iris is enorm begaan met allerlei soorten dieren en behandelt alle patiënten met veel zorg en liefde. Ze is een oplossingsgerichte denker en staat klaar voor al uw vragen.

Ze neemt haar hond Baloe regelmatig mee naar de praktijk voor de extra socialisatie.

Marina Kompier  (Tuinvrouw en Ornitholoog)

Marina is de drijvende kracht achter de prachtige transformatie van onze voortuin. Ze heeft een brede kennis van en voorliefde voor planten en vogels. En maakt ook nog eens prachtige foto’s van vogels! Zie haar Instagram hieronder.

Als u haar in de voortuin spot kunt u haar altijd om advies over planten, vogels of stekjes vragen 😉

Nicky den Heeten (Praktijkondersteuning)

Nicky heeft altijd een voorliefde voor vogels gehad en kwam zo logischerwijs te werken bij Vogelopvang Utrecht, waar die Guus, Josephine en Esmeralda ontmoette.

Nu brengt Nicky al diens bijzondere kennis mee naar de praktijk, waar die u alles kan vertellen over de juiste aankleding van de kooi, voeding voor en verzorging van uw vogel.  Nicky ondersteunt de dierenartsen en paraveterinairen in de praktijk en zit graag bij de dieren in de opname. Nicky is daarnaast altijd in voor een praatje en komt graag uw huisdier in de wachtkamer begroeten.

Esmeralda Mastebroek (Paraveterinair in opleiding)

Esmeralda komt eigenlijk uit de mensenzorg, maar dat was niet waar haar hart echt lag. Via Vogelopvang Utrecht ontmoette ze Nicky, Guus en Josephine en toen er werkgelegenheid bij Dierenkliniek Hoograven ontstond kwam ze graag de positie vervullen.

Esmeralda deinst nergens voor terug, maar ze zit ook graag de dieren in de opname gerust te stellen. Ze heeft zelf thuis katten, maar zou het liefste een hele kinderboerderij hebben. Haar liefde voor kleuren ziet u terug in haar haar en in de haak- en breiprojecten die ze vaak mee heeft. In haar vrije tijd assisteert ze regelmatig bij TNRC-projecten voor zwerfkatten en rijdt ze zo af en toe nog een ritje op haar lokale dierenambulance.

Nieuwe Paraveterinair

RID - Regelmatige Inspectie Dienst

Voorheen hadden wij een praktijkkat die altijd ergens op de praktijk was, maar niet altijd zich liet zien aan iedereen. Inmiddels is deze praktijkkat met Josephine mee naar huis en toegevoegd aan haar collectie aan katten 🙂

Van deze collectie zijn er 4 die graag nog mee gaan naar de praktijk als zij aan het werk is en het kan zijn dat u ze dan rond ziet lopen. Ze zijn alle 4 super sociaal en houden van wat aaitjes.

Hieronder staan wat foto’s en hun unieke verhalen van hoe ze bij de praktijk, en uiteindelijk Josephine terecht zijn gekomen:

Dabble

Dabble is door de dierenambulance gevonden en naar de praktijk gebracht met het vermoeden van een gebroken achterpoot. Bij onderzoek bleek dat de achterpoot gebroken was, maar al lang geleden. De breuk was inmiddels alweer aan elkaar gegroeid, maar helaas niet netjes recht op elkaar, maar met de delen van het bovenbeen naast elkaar. Hierdoor heeft Dabble een tekort pootje linksachter waardoor hij een beetje vreemd loopt. Hij heeft hier geen pijn aan en kan heel goed springen, klimmen etc. Dabble is destijds instant vriendjes geworden met Twabble en heeft zo ook zijn naam verdiend 🙂

Twabble

Twabble is als 6 weken oude kitten gevonden door de dierenambulance. Hij was 200gr te licht en had een vreemd linkeroog. Het oog was troebel en veel te groot. Wekenlang is Twabble altijd mee geweest naar de praktijk als Josephine moest werken om zijn oogmedicaties allemaal op tijd te krijgen, maar niets leek te helpen. Het oog leek in 1e instantie wel iets helderder, maar ging later toch weer achteruit. Toen Twabble 3 maaden was hebben we het oog moeten verwijderen. Sindsdien heeft Twabble een veel fijner en pijnloos leven. Hij heeft weinig last van 1 oog missen. Hij is superslim! En zal met gemak elke deur open kunnen maken (inclusief schuifdeuren en deurklinken die naar beneden staan…) en zal ook elk spelletje winnen! Het is een echte donderstraal en heeft daardoor zijn naam als klein kittentje al verdiend.

Pollito

Pollito is bij ons door de dierenambulance binnen gebracht omdat haar ene voorpootje al weken vast zat in haar halsbandje. De nare wond die dit achter had gelaten hebben we snel voor haar gerepareerd. 

Na al haar buiten avonturen is Pollito wat angstig voor bepaalde situaties, mensen en alles dat buiten beweegt. 

Na een lange tijd heeft Pollito haar angsten goed overwonnen. Ze kan soms nog wat schrikken van onverwachte situaties, maar is minder angstig dan toen ze binnen kwam.

Naast het vaste personeel hebben wij het hele (school) jaar door ook veel stagiaires lopen.