Medewerkers

Guus Blokland (Dierenarts)
Guus is dierenarts sinds 1993. In 1995 heeft hij de praktijk overgenomen en deze in de loop der tijd ontwikkeld tot een moderne kliniek. Aanvankelijk wilde hij de opleiding tot oogheelkundig specialist gaan doen maar het zelfstandig ondernemerschap lag meer voor de hand. Hij heeft een hang naar uitsteken boven de rest en heeft zodoende zijn kennisgebied uitgebreid naar een keur aan bijzondere diersoorten.

Zo zijn er bijzondere vaardigheden ontstaan in de behandeling van vogels door een jarenlange betrokkenheid bij de vogelopvang Utrecht en is er veel ervaring opgedaan met de behandeling van grote katachtige roofdieren en reptielen bij stichting Pantera in Nijeberkoop en bij stichting Leeuw op landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna.

Guus is een oplossing gericht denker waarbij het welzijn van het dier bovenaan staat. Zijn inzichten hierin zijn heel specifiek en de overwegingen verbonden aan een behandeling altijd heel duidelijk en recht door zee.

Hij heeft een grote affiniteit met techniek en is een bijzonder handvaardig persoon. Hierdoor is hij een breed georiënteerd chirurg en opereert net zo makkelijk een kanarie van 50 gram als een Siberische tijger van 200 kg.

Anja Bosschieter (Dierenarts)
Anja werkt sinds 2002 in de kliniek. Guus en Anja hebben het laatste deel van de studie gezamenlijk doorlopen en zijn ook gelijktijdig afgestudeerd aan de faculteit der diergeneeskunde in Utrecht met als differentiatierichting gezelschapsdieren.

Anja werkt één of twee dagen in de week in de kliniek en is verder werkzaam bij een groot aantal praktijken in het land waar ze regelmatig optreedt als waarnemend dierenarts.

Josephine Mazairac (Paraveterinair)
Toen Josephine bij ons stage wilde lopen hadden we aanvankelijk geen plaats voor haar. Gelukkig solliciteerde ze voor een volgende periode nog een keer. En toen hebben we haar niet meer laten gaan. Nog voor ze afstudeerde had ze haar vaste baan.
Josephine heeft een enorme affiniteit met dieren en weet met een natuurlijke vanzelfsprekendheid de patiënten in de opname op hun gemak te stellen.
Maar vooral haar kwaliteiten op het gebied van ICT wordt door iedereen in het team bijzonder gewaardeerd.

(P.s. haarkleur kan in het echt variëren)

Iris van Wieren (Paraveterinair)

Pollito (Dagelijkse inspectiedienst)

Pollito is bij ons door de dierenambulance binnen gebracht omdat haar ene voorpootje al weken vast zat in haar halsbandje. De nare wond die dit achter had gelaten hebben we snel voor haar gerepareerd. 

Na al haar buiten avonturen is Pollito wat angstig voor bepaalde situaties, mensen en alles dat buiten beweegt. Ze blijft voorlopig nog een tijdje in de praktijk om weer een beetje te wennen en tot rust te komen.

 Ze heeft een paar favoriete slaapplekjes gevonden, waardoor u haar waarschijnlijk niet zo veel zult zien, maar als ze tevoorschijn komt is ze een enorme knuffelkont!

Naast het vaste personeel hebben wij het hele (school) jaar door ook veel stagiaires lopen.