Medewerkers

Guus Blokland (dierenarts)
Guus is dierenarts sinds 1993. In 1995 heeft hij de praktijk overgenomen en deze in de loop der tijd ontwikkeld tot een moderne kliniek. Aanvankelijk wilde hij de opleiding tot oogheelkundig specialist gaan doen maar het zelfstandig ondernemerschap lag meer voor de hand. Hij heeft een hang naar uitsteken boven de rest en heeft zodoende zijn kennisgebied uitgebreid naar een keur aan bijzondere diersoorten.

Zo zijn er bijzondere vaardigheden ontstaan in de behandeling van vogels door een jarenlange betrokkenheid bij de vogelopvang Utrecht en is er veel ervaring opgedaan met de behandeling van grote katachtige roofdieren en reptielen bij stichting Pantera in Nijeberkoop en sinds 2011 bij stichting Leeuw op landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna.

Guus is een oplossing gericht denker waarbij het welzijn van het dier bovenaan staat. Zijn inzichten hierin zijn heel specifiek en de overwegingen verbonden aan een behandeling altijd heel duidelijk en recht door zee.

Hij heeft een grote affiniteit met techniek en is een bijzonder handvaardig persoon. Hierdoor is hij een breed georiënteerd chirurg en opereert net zo makkelijk een kanarie van 50 gram als een Siberische tijger van 200 kg.

Anja Bosschieter (dierenarts)
Anja werkt sinds 2002 in de kliniek. Guus en Anja hebben het laatste deel van de studie gezamenlijk doorlopen en zijn ook gelijktijdig afgestudeerd aan de faculteit der diergeneeskunde in Utrecht met als differentiatierichting gezelschapsdieren.

Anja werkt één of twee dagen in de week in de kliniek en is verder werkzaam bij een groot aantal praktijken in het land waar ze regelmatig optreedt als waarnemend dierenarts.

Jantine Pellikaan-Simons (paraveterinair).
Jantine heeft bij ons stage gelopen en we mogen haar nu onze collega noemen. Uiteraard zijn we erg blij met Jantine als collega omdat ze gek op dieren is en hier ook haar steentje bijdraagt om uw dier zo gezond mogelijk te houden, of te krijgen. Daarnaast houdt Jantine zich bezig met diverse managementtaken die voor u als klant minder zichtbaar zijn maar wel bijdragen tot een betere zorg voor uw dier.

Josephine Mazairac (paraveterinair)
Toen Josephine bij ons stage wilde lopen hadden we aanvankelijk geen plaats voor haar. Gelukkig solliciteerde ze voor een volgende periode nog een keer. En toen hebben we haar niet meer laten gaan. Nog voor ze afstudeerde had ze haar vaste baan.
Josephine heeft een enorme affiniteit met dieren en weet met een natuurlijke vanzelfsprekendheid de patiënten in de opname op hun gemak te stellen.
Maar vooral haar kwaliteiten op het gebied van ICT wordt door iedereen in het team bijzonder gewaardeerd.

Margje van de Lende (student diergeneeskunde)
Margje komt u tegen op het zaterdag spreekuur en af en toe door de week als vervanging van Josephine of Jantine. Ze is al een heel eind op weg met de studie diergeneeskunde en naast de gezelschapsdieren heeft Margje ook veel interesse voor de landbouwhuisdieren.

Twabble & Kovu (Toezichthouders)

Naast dierenartsten, paraveterinairen en stagiares hebben bij ook nog 2 pluizige toezichthouders. 

Twabble (links) komt bijna altijd wel met Josephine mee naar werk om alles haarfijn in de gaten te houden en de lekkerste slaapplekjes te vinden. Ook zegt hij geen nee tegen alle aandacht en knuffels van alle stagiaires en klanten 🙂

Kovu (rechts) vindt het steeds fijner (en stoerder) om bij Jantine thuis te blijven als zij gaat werken, maar komt ook heel regelmatig nog mee voor alle extra aandacht, knuffels en natuurlijk zijn taak als toezichthouder over alles en iedereen.