Medewerkers Dierenkliniek Hoograven

Guus Blokland

Guus Blokland (dierenarts)
Guus is dierenarts sinds 1993. In 1995 heeft hij de praktijk overgenomen en deze in de loop der tijd ontwikkeld tot een moderne kliniek. Aanvankelijk wilde hij de opleiding tot oogheelkundig specialist gaan doen maar het zelfstandig ondernemerschap lag meer voor de hand. Hij heeft een hang naar uitsteken boven de rest en heeft zodoende zijn kennisgebied uitgebreid naar een keur aan bijzondere diersoorten.

Zo zijn er bijzondere vaardigheden ontstaan in de behandeling van vogels door een jarenlange betrokkenheid bij de vogelopvang Utrecht en is er veel ervaring opgedaan met de behandeling van grote katachtige roofdieren en reptielen bij stichting Pantera in Nijeberkoop en bij stichting Leeuw op landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna.

Guus is een oplossing gericht denker waarbij het welzijn van het dier bovenaan staat. Zijn inzichten hierin zijn heel specifiek en de overwegingen verbonden aan een behandeling altijd heel duidelijk en recht door zee.

Hij heeft een grote affiniteit met techniek en is een bijzonder handvaardig persoon. Hierdoor is hij een breed georiënteerd chirurg en opereert net zo makkelijk een kanarie van 50 gram als een Siberische tijger van 200 kg.

Anja Bosschieter

Anja Bosschieter (dierenarts)
Anja werkt sinds 2002 in de kliniek. Guus en Anja hebben het laatste deel van de studie gezamenlijk doorlopen en zijn ook gelijktijdig afgestudeerd aan de faculteit der diergeneeskunde in Utrecht met als differentiatierichting gezelschapsdieren.

Na het afstuderen is Anja, na wat waarnemingen in het hele land, 5 jaar in noord-oost Nederland blijven hangen. Uiteindelijk is ze dan toch weer in het groene hart komen wonen en kan hier werk en gezinsleven prima combineren.

Karin

Karin den Ouden-Blokland (paraveterinair / Veterinair Diabetes Consultant).
Karin houdt van dieren. Al zo lang ze weet. En dieren in nood moet je helpen of het nou een muis is of een olifant. Karin is zeer begaan met het lot van de dieren in de praktijk en leeft enorm mee met de eigenaren.

Als paraveterinair heeft ze haar plaats gevonden. Na gewerkt te hebben in verschillende branches waaronder een dierenpension en na verschillende cursussen en opleidingen gevolgd te hebben heeft ze de baan van haar leven gevonden. Sinds 2002 is Karin werkzaam bij de kliniek en is mede door haar bijzondere manier van omgang met de cliënten een prettige en gezellige collega. Ze is Veterinair Diabetes Consultant en Voedingsadviseur.

Jantine

Jantine Pellikaan-Simons (paraveterinair).
Jantine heeft bij ons stage gelopen en we mogen haar nu onze collega noemen. Uiteraard zijn we erg blij met Jantine als collega omdat ze gek op dieren is en hier ook haar steentje bijdraagt om uw dier zo gezond mogelijk te houden, of te krijgen. Daarnaast houdt Jantine zich bezig met diverse managementtaken die voor u als klant minder zichtbaar zijn maar wel bijdragen tot een betere zorg voor uw dier.

Jamy

Jamy Verweij (paraveterinair).
Ook Jamy is afgestudeerd als paraveterinair. En ook Jamy heeft bij ons stage gelopen voor haar opleiding. Zij is bij ons gekomen als vervanger van een zieke collega.  Jamy is een allround dierenliefhebber die zich prima staande weet te houden ook als de viervoeters eens wat minder vriendelijk zijn. En ze doet dit alsof ze nooit anders gedaan heeft.