Medewerkers

Guus Blokland

Guus Blokland (dierenarts)
Guus is dierenarts sinds 1993. In 1995 heeft hij de praktijk overgenomen en deze in de loop der tijd ontwikkeld tot een moderne kliniek. Aanvankelijk wilde hij de opleiding tot oogheelkundig specialist gaan doen maar het zelfstandig ondernemerschap lag meer voor de hand. Hij heeft een hang naar uitsteken boven de rest en heeft zodoende zijn kennisgebied uitgebreid naar een keur aan bijzondere diersoorten.

Zo zijn er bijzondere vaardigheden ontstaan in de behandeling van vogels door een jarenlange betrokkenheid bij de vogelopvang Utrecht en is er veel ervaring opgedaan met de behandeling van grote katachtige roofdieren en reptielen bij stichting Pantera in Nijeberkoop en sinds 2011 bij stichting Leeuw op landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna.

Guus is een oplossing gericht denker waarbij het welzijn van het dier bovenaan staat. Zijn inzichten hierin zijn heel specifiek en de overwegingen verbonden aan een behandeling altijd heel duidelijk en recht door zee.

Hij heeft een grote affiniteit met techniek en is een bijzonder handvaardig persoon. Hierdoor is hij een breed georiënteerd chirurg en opereert net zo makkelijk een kanarie van 50 gram als een Siberische tijger van 200 kg.

Anja Bosschieter (dierenarts)
Anja werkt sinds 2002 in de kliniek. Guus en Anja hebben het laatste deel van de studie gezamenlijk doorlopen en zijn ook gelijktijdig afgestudeerd aan de faculteit der diergeneeskunde in Utrecht met als differentiatierichting gezelschapsdieren.

Anja werkt één of twee dagen in de week in de kliniek en is verder werkzaam bij een groot aantal praktijken in het land waar ze regelmatig optreedt als waarnemend dierenarts.


Jantine

Jantine Pellikaan-Simons (paraveterinair).
Jantine heeft bij ons stage gelopen en we mogen haar nu onze collega noemen. Uiteraard zijn we erg blij met Jantine als collega omdat ze gek op dieren is en hier ook haar steentje bijdraagt om uw dier zo gezond mogelijk te houden, of te krijgen. Daarnaast houdt Jantine zich bezig met diverse managementtaken die voor u als klant minder zichtbaar zijn maar wel bijdragen tot een betere zorg voor uw dier.

Josephine Mazairac (paraveterinair)
Toen Josephine bij ons stage wilde lopen hadden we aanvankelijk geen plaats voor haar. Gelukkig solliciteerde ze voor een volgende periode nog een keer. En toen hebben we haar niet meer laten gaan. Nog voor ze afstudeerde had ze haar vaste baan.
Josephine heeft een enorme affiniteit met dieren en weet met een natuurlijke vanzelfsprekendheid de patiënten in de opname op hun gemak te stellen.
Maar vooral haar kwaliteiten op het gebied van ICT wordt door iedereen in het team bijzonder gewaardeerd.

Margje van de Lende (student diergeneeskunde)
Margje komt u tegen op het zaterdag spreekuur en af en toe door de week als vervanging van Josephine of Jantine. Ze is al een heel eind op weg met de studie diergeneeskunde en naast de gezelschapsdieren heeft Margje ook veel interesse voor de landbouwhuisdieren.


Laki (Opperbevelhebber)
Naast dierenartsen en assistentes hebben wij ook onze eigen praktijkkat sinds een tijdje.
Laki kwam bij ons met het idee bij Guus en zijn andere honden en katten in te trekken en zou alleen eerst even wennen in de praktijk. Echter bleek al snel dat Laki niet de grootste vriendjes is met andere honden en katten en zo leek bij Guus intrekken een steeds slechter idee. Naarmate tijd verstreek werd Laki steeds ondeugender en ontdekkender is iedereen langzaam een beetje voor haar gevallen.
Hoewel wij Laki een heel fijn permanent huisje zouden wensen vinden wij het ook steeds fijner om haar als “praktijkkat” hier te hebben.
Ze zal zich niet altijd even snel laten zien, maar is vaak wel in voor een aaitje wanneer je haar rustig benaderd. Ook vind zij het heerlijk om ’s nachts in de wachtkamer door de voorruit naar buiten te kijken.