Verzekeren

Petplan verzekering afsluiten

Tegenwoordig is het heel normaal om je huisdier te verzekeren. Wij raden iedereen aan dit te doen. Een bezoek aan een dierenarts kan al gauw behoorlijk in de papieren lopen en mensen schrikken daar soms van. Nou is “de Nederlander” voor zo ongeveer alles verzekerd soms zelfs dubbel , en er zijn verzekeringen bij die je helemaal niet nodig hebt en een leven lang niet aanspreekt. Een ziektekostenverzekering voor een huisdier is echter nog lang geen gemeengoed en dat is vreemd, want het verzekerde risico is enorm.

Dierenverzekeringen zijn niet nieuw maar hadden aanvankelijk een slecht imago. Pas toen de grote verzekeringsmaatschappijen dierenverzekeringen gingen aanbieden werd het beeld solider. Nu is er eigenlijk geen reden meer om uw dier niet te laten verzekeren behalve dan misschien dat u de maandelijkse premie niet kunt opbrengen maar als dat zo is kunt u wellicht beter geen huisdier nemen.

Een goede zorg voor uw dier betekent ook dat u diergeneeskundige kosten kunt betalen. Die kosten staan in geen verhouding tot de verzekeringspremie, ook niet als die de komende jaren met 100-200% zal stijgen (de premies zijn namelijk veel te laag).

Het komt nog al te vaak voor dat het kostenplaatje van een behandeling een niet verzekerde eigenaar dwingt zijn huisdier te laten euthanaseren. Erger nog is het als de kosten rede zijn de dierenarts helemaal niet te bezoeken. Dieren worden dan aan hun lot overgelaten en/of gaan uit zich zelf dood. Dit is vanuit het dier bezien een ernstige welzijnsaantasting en als zodanig bij wet verboden.

Er zijn verschillende aanbieders van huisdierverzekeringen. De verzekering die wij aanbevelen is die van Petplan (Unigarant). De dekking is goed evenals de pakketkeuze. Bovendien kunt u bij Petplan ook papegaaien verzekeren. De rekening betaalt u eerst in de praktijk en declareert vervolgens zelf bij de verzekeraar. Als u dat wenst (bv. bij hoge bedragen) wacht u af tot u de rekening van het factureringsbedrijf krijgt. U declareert dan de rekening bij de verzekeraar en betaalt de rekening aan het factureringsbedrijf. De verzekeraar keert meestal eerder uit dan dat de betalingstermijn afloopt.

Ga bij uw keuze voor een verzekering niet meteen op de prijs van de premie af: met een dure verzekering bent u niet per definitie beter af maar bij een lage premie is de dekking over het algemeen ondermaats.